Ενέσιμο υαλουρονικό οξύ- τι είναι;

Το υαλουρονικό οξύ βρίσκεται φυσιολογικά σε όλο το ανθρώπνο σώμα, σε υψηλότερες συγκεντρώσεις στις αρθρώσεις, τα μάτια και το δέρμα. Στο πρόσωπο το υαλουρονικό οξύ προσελκύει και δεσμεύει νερό από τους γύρω ιστούς  ώστε το δέρμα να είναι πιο ενυδατωμένο. Με την πάροδο του χρόνου η παραγωγή υαλουρονικού οξέος μειώνεται και αυτή η απώλεια όγκου δημιουργεί τη γηρασμένη εμφάνιση του προσώπου με λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση του χαμένου όγκου του προσώπου στα ζυγωματικά, τα χείλη κάτω από τα μάτια και γενικά για την  μείωση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών.

Πώς λειτουργεί το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ;

Ο μηχανισμός με τον οποίο το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ βοηθά στην αποκατάσταση του όγκου και της σφριγηλότητας  του πρόσώπου βασίζεται στις υδρόφιλες ιδιότητες του, δηλαδή στην ικανότητα του να δρα σαν σφουγγάρι που απορροφά νερό και διογκώνεται.

Όταν το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ τοποθετείται στο δέρμα με την μορφή πηκτού gel παρέχει άμεσα ογκομετρικά αποτελέσματα. Η αύξηση του όγκου εξομαλύνει τις ρυτίδες προσφέροντας στο δέρμα άμεση υποστήριξη.

Επιπλέον, το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ είναι σχεδιασμένο ώστε να προσελκύει σταδιακά νερό από το περιβάλλον του, να διογκώνεται  ακόμη περισσότερο  ώστε να παρέχει αποτελέσματα μεγαλύτερης διάρκειας.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του ενέσιμου υαλουρονικού οξέος;

 • Οι ενέσιμες θεραπείες είναι γρήγορες, σχετικά ανώδυνες και ασφαλείς όταν γίνονται από έμπειρο δερματολόγο. Είναι ελάχιστα επεμβατικές, επομένως απαιτούν ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας κάποιων ημερών
 • Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ που χρησιμοποιείται είναι σχεδόν πανομοιότυπο με αυτό που παράγεται στο σώμα μας, οπότε γενικά δεν προκαλεί αλλεργίες και καταστρέφεται με φυσιολογικό τρόπο από τον οργανισμό  με την πάροδο του χρόνου
 • Τα αποτελέσματα την θεραπείας δεν είναι μόνιμα και μπορούν εύκολα να αντιστραφούν με την υαλουρονιδάση, ένα ένζυμο που διαλύει το HA, εάν αλλάξετε γνώμη μετά τη συνεδρία

Για ποιους είναι κατάλληλη η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ;

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες, για την ακρίβεια λίγοι είναι αυτοί που δεν θα ωφεληθούν αισθητικά από αυτή τη θεραπεία. Στις νεότερες ηλικίες το υαλουρονικό οξύ διορθώνει ατέλειες και ενισχύει τη φυσική ομορφιά του προσώπου. Σε μεγαλύτερες ηλικίες το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται για να επιβραδύνει τα σημάδια του γήρατος και να επαναφέρει την χαμένη σφριγηλότητα του προσώπου.

Οι ενέσεις με υαλουρονικό οξύ HA εφαρμόζονται σε πολλές περιοχές:

 • Ρινοπαρειακές ρυτίδες
 • Ρυτίδες λύπης (ή μαριονέτας)
 • Γωνίες του στόματος
 • Χείλη
 • Λεπτές γραμμές γύρω από το στόμα (ρυτίδες του καπνιστή)
 • Κάτω από τα μάτια
 • Ζυγωματικά
 • Ράχη των χεριών
 • Ουλές ακμής

Για ποιους δεν είναι κατάλληλη η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ δεν συνιστάται σε άτομα που έχουν:

 • Ενεργές λοιμώξεις ή τραύμα στην περιοχή του προσώπου
 • Μη ελεγχόμενο διαβήτη
 • Προβλήματα πήξης αίματος
 • Κύηση και θηλασμό

Είναι επώδυνες οι ενέσεις με υαλουρονικό οξύ;

Σχεδόν όλα τα υαλουρονικά οξέα περιέχουν στη σύνθεσή τους αναισθητικές ουσίες ώστε να μην προκαλούν πόνο κατά τη διάρκεια της ένεσής τους. Πριν την συνεδρία χρησιμοποιούνται τοπικές αναισθητικές κρέμες για την πρόσθετη βελτίωση της άνεσης του ασθενούς.  Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας εφαρμόζονται ψυχρά επιθέματα για την ελαχιστοποίηση της ενόχλησης και του οιδήματος.

Πότε θα δείτε αποτελέσματα και πόσο θα διαρκέσουν;

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και η βελτίωση των ρυτίδων και της ποιότητας του δέρματος συνεχίζεται για 2 εβδομάδες. Η διάρκεια των αποτελεσμάτων εξαρτάται από τη σύνθεση του υλικού, την περιοχή εφαρμογής  και τον ρυθμό με τον οποίο το σώμα σας μεταβολίζει το υαλουρονικό οξύ. Σε γενικές γραμμές οι συνεδρίες συντήρησης του αποτελέσματος καλό είναι να επαναλαμβάνονται κάθε 6-12 μήνες ανάλογα με το αισθητικό πλάνο.

 

 

Στο California Skin Institute, πιστεύουμε ότι κάθε ασθενής είναι μοναδικός και επομένως αξίζει μοναδική φροντίδα. Αν και όλοι αναπτύσσουν τελικά ρυτίδες και χαλάρωση του δέρματος.

Τα επίπεδα βρίσκονται πάντα στην ίδια κατάσταση, πράγμα που σημαίνει ότι η θεραπεία πρέπει να επιλέγεται πολύ προσεκτικά, λαμβάνοντας υπόψη τη μοναδική δυναμική του δέρματος και της υγείας κάθε ασθενούς.

Σύμφωνα με αυτήν τη φιλοσοφία, οι επαγγελματίες του δέρματος μας προσφέρουν μια σειρά διαφορετικών δερματικών πληρωτικών που μπορεί να έχουν παρόμοιο σκοπό (να συμπληρώσουν τις γραμμές και τις ρυτίδες), αλλά που έχουν ελαφρώς διαφορετικούς τρόπους να επηρεάσουν την εμφάνισή σας. *

 

Ωστόσο, η κατάσταση κάθε ασθενούς είναι μοναδική και ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει μια εξειδικευμένη προσέγγιση για τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων με βάση τις ανάγκες και τους αισθητικούς σας στόχους. *