Η αυτόλογη μεσοθεραπεία,  γνωστή και ως μεσοθεραπεία με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια, είναι μια απλή, ελάχιστα επεμβατική θεραπεία που γίνεται στο δερματολογικό ιατρείο για πληθώρα αισθητικών πράξεων.  Κατά την αυτόλογη μεσοθεραπεία χρησιμοποιούνται συγκεκριμένα συστατικά από το αίμα του ίδιου του ασθενούς  που ενεργοποιούν  τη φυσική αναγέννηση του δέρματος διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου.

Η διαδικασία ξεκινά με απλή αιμοληψία μικρής ποσότητας αίματος όπως γίνεται και για τις γενικές αιματολογικές εξετάσεις. Ακολουθεί κατάλληλη επεξεργασία του αίματος από τον ιατρό που περιλαμβάνει τη φυγοκέντρηση, την εκλεκτική απομόνωση του πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια και την ενεργοποίηση των αιμοπεταλίων.

Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα εφαρμόζεται στην περιοχή της θεραπείας είτε με ενέσεις στο δέρμα,  είτε μέσω ειδικής συσκευής που κάνει μικροσκοπικές οπές στο δέρμα ώστε να εισχωρήσει το πλάσμα, είτε με συνδυασμό των δύο μεθόδων.

Το τελικό στάδιο της αυτόλογης μεσοθεραπείας αφορά την επάλειψη μικρής ποσότητας πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια στην περιοχή θεραπείας, με στόχο την καταπράυνση του δέρματος και την ενίσχυση του αποτελέσματος.

 • Πρόκειται για θεραπεία χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες και χωρίς κίνδυνο αλλεργικής αντίδρασης γιατί χρησιμοποιούνται τα αιμοπετάλια από το αίμα του ίδιου του ασθενούς.
 • Ιδανική θεραπεία για όσους θέλουν φυσικό αποτέλεσμα γιατί το κολλαγόνο παράγεται από τον ίδιο τον οργανισμό ως απάντηση στην παρουσία των ενεργοποιημένων αιμοπεταλίων.
 • Χρησιμοποιείται με άριστα αποτελέσματα τόσο σε άνδρες όσο και γυναίκες.
 • Ο χρόνος αποθεραπείας είναι μικρός γιατί οι αυξητικοί παράγοντες στα αιμοπετάλια προάγουν την γρήγορη επούλωση του δέρματος.
 • Μπορεί να συνδυαστεί χωρίς κανένα πρόβλημα με άλλες θεραπείες ,ενέσιμες και τοπικές, και μάλιστα μπορεί να ενισχύσει το αποτέλεσμά τους.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία προσφέρει ασφαλή και ικανοποιητικά αποτελέσματα σε ζητήματα όπως:

 • Τριχόπτωση

Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα ενεργοποιεί τα αδρανή τριχοθυλάκια και να διεγείρει τη ανάπτυξη νέων τριχών .

 • Αναζωογόνηση προσώπου και λαιμού

Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα χρησιμοποιείται επίσης για τη βελτίωση της υφής του δέρματος, των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Περιοχές όπως οι μαύροι κύκλοι, οι περιστοματικές ρυτίδες και ο λαιμός δείχνουν εντυπωσιακή βελτίωση.

 • Ουλές ακμής και μετατραυματικές ουλές
 • Ραγάδες σώματος

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες  αντενδείκνυται σε :

 • Ενεργές λοιμώξεις ή τραύμα στην περιοχή
 • Εγκυμοσύνη και θηλασμός
 • Αιματολογικές διαταραχές και προβλήματα πηκτικότητας του αίματος
 • Αντιπηκτική αγωγή
 • Ιστορικό κακοήθειας
 • Νόσοι κολλαγόνου ιστού

Τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα γιατί η αυτόλογη μεσοθεραπεία στηρίζεται στην παραγωγή κολλαγόνου από τον ίδιο τον οργανισμό, μια διαδικασία που απαιτεί εβδομάδες για να γίνει. Πάντως, το πρώτο που παρατηρεί κανείς μετά τις πρώτες συνεδρίες είναι η βελτίωση της ελαστικότητας και της υφής του δέρματος. Μετά από κάθε συνεδρία η βελτίωση είναι ακόμη μεγαλύτερη και τα αποτελέσματα αθροίζονται με το πέρασμα των μηνών. Συνεπώς, πρέπει να ολοκληρωθούν όλες οι συνεδρίες για να επιτευχθεί το μέγιστο αποτέλεσμα.

Από άτομο σε άτομο τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν, καθώς η ηλικία, το φύλο, το δέρμα και η ικανότητα παραγωγής κολλαγόνου είναι διαφορετικά. Πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη παράγοντες του τρόπου ζωής όπως το κάπνισμα, το άγχος, η άσκηση και  η διατροφή .

Τα πρωτόκολλα συνεδριών ποικίλουν ανάλογα με την περιοχή του σώματος που εφαρμόζεται η αυτόλογη μεσοθεραπεία . Ένα συχνό σχήμα που χρησιμοποιείται περιλαμβάνει τουλάχιστον  3-4 συνεδρίες με μεσοδιάστημα ενός μήνα και ακολούθως συντήρηση του αποτελέσματος με μια επαναληπτική συνεδρία ανά 6 ή 12 μήνες.

Skintopia

Κλείστε ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να λύσουμε όλες τις απορίες σας και για να κλείσετε ραντεβού.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση:
Λεωφόρος Πετρουπόλεως 92, ΤΚ 13123, Ίλιον

Επικοινωνία:
info@skintopia.gr, +302111179644

SKINTOPIA © 2024. All rights reserved. Created by NEXT DIGITAL.