Η αποτρίχωση με λέιζερ καταστρέφει με ασφάλεια τις ανεπιθύμητες τρίχες του προσώπου και του  σώματος χωρίς να επηρεάζει το δέρμα. Η αρχή λειτουργίας του  λέιζερ χρησιμοποιεί την τεχνολογία στην οποία μια ακτίνα φωτός συγκεκριμένου μήκος κύματος στοχεύει εκλεκτικά τη μελανίνη των τριχοθυλακίων. Όταν το φως εισέρχεται στο θυλάκιο, μετατρέπεται σε θερμική ενέργεια που καταστρέφει μόνο τη ρίζα της τρίχας αφήνοντας ανεπηρέαστο το δέρμα. Καθώς τα τριχοθυλάκια καταστρέφονται σε κάθε συνεδρία, οι τρίχες σταδιακά αποδυναμώνονται και δεν ξαναφυτρώνουν. Αυτή η προσέγγιση καθιστά την αποτρίχωση με λέιζερ μια εξαιρετικά αποτελεσματική, μη επεμβατική επιλογή θεραπείας που παρέχει μακροχρόνια αποτελέσματα χωρίς ενόχληση ή πόνο.

Η αποτρίχωση με λέιζερ αλεξανδρίτη, που εκπέμπει σε μήκος κύματος 755nm, είναι η πιο κατάλληλη επιλογή για τους φωτότυπους δέρματος του πληθυσμού στην Ελλάδα. Το λέιζερ αλεξανδρίτη αποτελεί την πρώτη επιλογή αποτρίχωσης στα δερματολογικά ιατρεία λόγω του προφίλ ασφάλειας και αποτελεσματικότητας που έχει.

Οι περισσότεροι περιγράφουν τη συνεδρία ενοχλητική παρά επώδυνη. Το επίπεδο δυσφορίας ποικίλλει μεταξύ των ατόμων και των διαφορετικών περιοχών που γίνεται η αποτρίχωση. Κάποιοι  άνθρωποι δεν αισθάνονται τίποτα, κάποιοι αντιλαμβάνονται ένα αίσθημα θερμότητας  και ορισμένοι έχουν παρομοιάσει την αίσθηση σαν ήπια τσιμπήματα. Σε γενικές γραμμές, όσο πιο σκούρες  ή παχιές  είναι τρίχες  τόσο μεγαλύτερη είναι η αίσθηση. Επίσης, με το πέρας των συνεδριών,  αυτή η αίσθηση μειώνεται γιατί οι τρίχες σταδιακά εξασθενούν .

Υπάρχουν ορισμένα φυσικά χαρακτηριστικά όπως το ανοικτόχρωμο δέρμα σε συνδυασμό με το σκούρο χρώμα των τριχών που κάνουν μερικούς ανθρώπους καλύτερους υποψήφιους για την αποτρίχωση με λέιζερ από άλλους. Τα ξανθά και γκρίζα μαλλιά δεν ανταποκρίνονται καλά στην αποτρίχωση με λέιζερ λόγω της έλλειψης μελανίνης στον θύλακο των τριχών.

Έφηβοι ηλικίας άνω των 14 ετών μπορούν με απόλυτη ασφάλεια να ξεκινήσουν αποτρίχωση με λέιζερ.

Επίσης, γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών ή άλλες ορμονικές διαταραχές επωφελούνται της αποτρίχωσης με λέιζερ.

Συμπερασματικά, λόγω της εξελιγμένης τεχνολογίας που εφαρμόζεται στην  αποτρίχωση με λέιζερ, πλέον περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιτυχία.

Ενώ η τεχνολογία λέιζερ θεωρείται η πιο αποτελεσματική μέθοδο μακροχρόνιας μείωσης των τριχών, είναι λάθος να εγγυηθεί κανείς τη μονιμότητα του αποτελέσματος.  Αυτό όμως που μπορεί να εγγυηθεί κανείς με βεβαιότητα είναι πως στα περισσότερα άτομα επιτυγχάνεται μείωση περίπου κατά 70% – 80% στην ανάπτυξη των τριχών και μετατροπή τους σε χνούδι. Μετά το τέλος των συνεδριών   ορισμένοι ενδέχεται να παρατηρήσουν σποραδική επανέκφυση κάποιων τριχών, όμως η πλήρης τριχοφυΐα σε μια περιοχή θεραπείας είναι εξαιρετικά σπάνια. Για την διατήρηση άριστων αποτελεσμάτων συνιστούμε να προγραμματίζετε μία ή δύο συνεδρίες αποτρίχωσης με λέιζερ ετησίως.

Οι περισσότερες περιοχές του σώματος χρειάζονται οκτώ συνεδρίες ενώ στο πρόσωπο χρειάζονται περίπου δέκα συνεδρίες αποτρίχωσης με λέιζερ . Ιδανικά, το μεσοδιάστημα μεταξύ των συνεδριών είναι  4-6 εβδομάδες εβδομάδες. Ωστόσο, από άτομο σε άτομο ανάλογα με τον φωτότυπο δέρματος, το χρώμα και την πυκνότητα των τριχών τα παραπάνω μπορεί να διαφέρουν.

 • Μην χρησιμοποιήσετε κερί, χαλάουα, κλωστή, αποτριχωτική μηχανή ή τσιμπιδάκι για 2- 4 εβδομάδες πριν τη συνεδρία
 • Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία για 2-4 εβδομάδες πριν τη συνεδρία
 • Ξυρίστε τις τρίχες 24 ώρες πριν την συνεδρία
 • Η περιοχή που θα αποτριχωθεί πρέπει να είναι καθαρή χωρίς κρέμες, αποσμητικό, μακιγιάζ
 • Μπορείτε να εφαρμόσετε τοπική αναισθητική κρέμα μια ώρα πριν τη συνεδρία και να καλύψετε την περιοχή με διαφανή μεμβράνη
 • Μετά τη συνεδρία, είναι αναμενόμενη μια ήπια ερυθρότητα και ελάχιστο οίδημα (μπορεί να διαρκέσει από 1 έως 48 ώρες) και αντιμετωπίζονται με ψυχρά επιθέματα.
 • Μην ασκηθείτε έντονα, αποφύγετε τα ζεστά ντους, το υδρομασάζ και τη σάουνα για 24 ώρες μετά τη συνεδρία.
 • Εφαρμόζετε αντηλιακό SPF-30 προ της έκθεσης στον ήλιο για τουλάχιστον μία εβδομάδα.
 • Μην χρησιμοποιείτε συσκευές μαυρίσματος (σολάριουμ) και μην κάνετε ηλιοθεραπεία μεταξύ των συνεδριών.
 • Λάβετε υπόψη ότι οι τρίχες μετά τη συνεδρία μπορεί να χρειαστούν ως και δύο εβδομάδες για να πέσουν.
 • Μεταξύ των συνεδριών μπορείτε να ξυρίζεστε. Μην χρησιμοποιήσετε κερί, χαλάουα, κλωστή, αποτριχωτική μηχανή ή τσιμπιδάκι γιατί έτσι αφαιρείται η ρίζα της τρίχας και η επόμενη αποτρίχωση με λέιζερ δεν θα είναι αποτελεσματική.
Skintopia

Κλείστε ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να λύσουμε όλες τις απορίες σας και για να κλείσετε ραντεβού.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση:
Λεωφόρος Πετρουπόλεως 92, ΤΚ 13123, Ίλιον

Επικοινωνία:
info@skintopia.gr, +302111179644

SKINTOPIA © 2024. All rights reserved. Created by NEXT DIGITAL.