Τα νήματα PDO είναι απορροφήσιμα ράμματα που τοποθετούνται κάτω από την  επιδερμίδα του προσώπου ή του σώματος με στόχο να ανασηκώσουν φυσιολογικά αυτόν τον ιστό και να ενισχύσουν την παραγωγή κολλαγόνου. Τα νήματα είναι κατασκευασμένα από ένα συνθετικό βιοδιασπώμενο υλικό που ονομάζεται PDO (πολυδιοξανόνη), το οποίο χρησιμοποιείται επίσης σε χειρουργικά ράμματα. Τα νήματα PDO είναι τοποθετημένα μέσα σε πολύ λεπτές βελόνες που εισάγονται στο δέρμα παράλληλα με την επιφάνεια του, αφήνουν το νήμα και αφαιρούνται.

Υπάρχουν δύο κύριες τεχνικές για την τοποθέτηση των νημάτων PDO:

  • Στην ανορθωτική προσέγγιση

Τα νήματα PDO τοποθετούνται και καθηλώνονται αντίθετα από τη φορά των ρυτίδων. Ουσιαστικά τα νήματα τραβούν το δέρμα προς τα πάνω και προσφέρουν πιο ανορθωμένο περίγραμμα. Επιπλέον, με την πάροδο του χρόνου το αποτέλεσμα της ανόρθωσης ενισχύεται γιατί το δέρμα σε εκείνη τη θέση παράγει περισσότερο κολλαγόνο ως απόκριση στα νήματα. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται κυρίως στις ρινοπαρειακές ρυτίδες, το περίγραμμα της κάτω γνάθου και τον λαιμό.

  • Στην προσέγγιση πλέγματος

Τα νήματα PDO τοποθετούνται οριζόντια και κάθετα μεταξύ τους σχηματίζοντας πλέγμα που μοιάζει με το σύμβολο #. Αυτή η τεχνική δεν προσφέρει άμεσο ανορθωτικό αποτέλεσμα αλλά ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου στην περιοχή της θεραπείας ώστε να επιτευχθεί μακροχρόνια βελτίωση λεπτών γραμμών και ρυτίδων και αυξημένη σφριγηλότητα του δέρματος. Ιδανικές περιοχές εφαρμογής της τεχνικής αποτελεί ο λαιμός, η κοιλιά , το εσωτερικό των μπράτσων και των μηρών.

  • Η διαδικασία είναι γρήγορη και σχετικά εύκολη και πραγματοποιείται με ασφάλεια στο περιβάλλον του ιατρείου. Ο χρόνος αποθεραπείας ποικίλει από 1-2 εβδομάδες.
  • Τα νήματα PDO είναι πιο ασφαλή και πιο ατραυματικά από τα χειρουργικά νήματα .
  • Τα νήματα PDO σαφώς δεν μπορούν να συγκριθούν με  χειρουργικό λίφτινγκ, αλλά αποτελούν μια πιο οικονομική και λιγότερο επεμβατική επιλογή σε άτομα που δεν  μπορούν ή δεν θέλουν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Το νήματα PDO είναι χρήσιμα για την αντιμετώπιση ορισμένων αισθητικών προβλημάτων, κυρίως σε άτομα μέσης ηλικίας που αντιμετωπίζουν :

  • χαλάρωση δέρματος
  • απώλεια σφριγηλότητας
  • λεπτή ρυτίδωση

στο δέρμα προσώπου και σώματος

Τα νήματα PDO αντενδείκνυται σε άτομα:

  • υπό αντιπηκτική θεραπεία ή με προβλήματα πηκτικότητας του αίματος
  • με νόσους κολλαγόνου ιστού

Αν και αυτή η διαδικασία χρησιμοποιείται συνήθως για να δημιουργήσει αποτέλεσμα σύσφιξης και αντιγήρανσης στο πρόσωπο, τα νήματα PDO μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε και άλλες περιοχές του σώματος για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης, όπως η κοιλιά, τα μπράτσα και το εσωτερικό των μηρών.

Τα νήματα PDO διασπώνται και καταστρέφονται φυσιολογικά από τον οργανισμό σε 4-6 μήνες. Παρόλα αυτά, εξαιτίας την ενδογενούς παραγωγής κολλαγόνου που προκαλούν τα νήματα, η βελτίωση της υφής του δέρματος και η σφριγηλότητα στο περίγραμμα του προσώπου και το σώμα μπορεί να διαρκέσει μέχρι ένα έτος.

Skintopia

Κλείστε ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να λύσουμε όλες τις απορίες σας και για να κλείσετε ραντεβού.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση:
Λεωφόρος Πετρουπόλεως 92, ΤΚ 13123, Ίλιον

Επικοινωνία:
info@skintopia.gr, +302111179644

SKINTOPIA © 2024. All rights reserved. Created by NEXT DIGITAL.