Η εμφάνιση ρυτίδων στο πρόσωπο είναι ένα θέμα που απασχολεί άνδρες και γυναίκες όσο μεγαλώνουν. Αν και αυτές οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες συμβαδίζουν με την ωριμότητα και τη σοφία σας, μπορούν επίσης να σας κάνουν να φαίνεστε κουρασμένοι, κακόκεφοι ακόμη και θυμωμένοι. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης αυτών των προβληματικών περιοχών  είναι η Βοτουλινική τοξίνη, μια γρήγορη και σχεδόν ανώδυνη θεραπεία που μπορεί να σας βοηθήσει να φανείτε ξεκούραστοι και ανανεωμένοι.

Η Βοτουλινική τοξίνη είναι μια φαρμακευτική ουσία ειδικά παρασκευασμένη στο εργαστήριο ώστε να είναι ασφαλής για ιατρικές και αισθητικές θεραπείες. Παρόλο, που όπως περιγράφει η ονομασία της,  πρόκειται για τοξίνη έχει πάρει έγκριση από τους επίσημους φαρμακευτικούς φορείς για την αντιμετώπιση των ρυτίδων του άνω προσώπου και χρησιμοποιείται πάνω από 20 έτη από οφθαλμιάτρους και νευρολόγους για αντιμετώπιση ιατρικών παθήσεων χωρίς σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Η θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη στοχεύει στην βελτίωση των ρυτίδων που προκαλούνται από τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις των μυών του προσώπου. Όταν κάνουμε ενέσεις με βοτουλινική τοξίνη στους μύες του προσώπου αναστέλλεται προσωρινά η δραστηριότητα των νευρώνων, η οποία εμποδίζει την πλήρη συστολή των μυών. Επειδή οι μύες δεν μπορούν πλέον να συσπώνται τόσο έντονα, η εμφάνιση ρυτίδων που προκαλείται από κινήσεις του προσώπου όπως το συνοφρύωμα, το ανασήκωμα των φρυδιών και η έντονη σύσπαση στο «πόδι της χήνας» μειώνονται σημαντικά.

 • Γρήγορη και αποτελεσματική. Μια τυπική συνεδρία χρειάζεται μόνο 20-30 λεπτά για να ολοκληρωθεί και ο χρόνος αποθεραπείας είναι ελάχιστος.  Μετά τη συνεδρία, μπορείτε να συνεχίσετε την κανονική δραστηριότητα σας ή να επιστρέψετε στην εργασία σας χώρις κανείς να καταλάβει τίποτα.
 • Μικρή ενόχληση, καθόλου πόνος κατά τη διάρκεια της συνεδρίας
 • Τα αποτελέσματα δεν είναι μόνιμα, είναι πλήρως αναστρέψιμα γιατί το αποτέλεσμα διαρκεί 4 έως 6 μήνες

Η θεραπεία με Βοτουλινική τοξίνη απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες, για την ακρίβεια λίγοι είναι αυτοί που δεν θα ωφεληθούν αισθητικά από αυτή τη θεραπεία. Οι νεότεροι ασθενείς είναι καλοί υποψήφιοι για προληπτική θεραπεία ώστε να μην γίνονται περισσότερες, βαθύτερες  και εντονότερες οι ρυτίδες έκφρασης όσο περνούν τα χρόνια. Στους μεγαλύτερους ασθενείς η θεραπεία με Βοτουλινική τοξίνη δρα συνδυαστικά με άλλες ενέσιμες θεραπείες ώστε να ενισχύει και να συντηρεί για περισσότερο χρόνο το καλό αποτέλεσμά τους.

Οι ενέσεις με βοτουλινική τοξίνη εφαρμόζονται σε πολλές περιοχές:

 • Ρυτίδες συνοφρύωσης
 • Ρυτίδες περιοφθαλμικές («πόδι χήνας»)
 • Ρυτίδες μετώπου
 • Υπεριδρωσία παλαμών
 • Υπεριδρωσία πελμάτων
 • Υπεριδρωσία σε μασχάλες

Η θεραπεία με Βοτουλινική αντενδείκνυται σε άτομα με:

 • Προϋπάρχουσες ιατρικές παθήσεις που προκαλούν μυϊκή αδυναμία, συμπεριλαμβανομένης της νόσου κινητικού νευρώνα και της μυασθένειας gravis
 • Ενεργές λοιμώξεις ή τραύμα στην περιοχή του προσώπου
 • Κύηση και θηλασμό

Η Βοτουλινική τοξίνη έχει εξαιρετικό προφίλ ασφάλειας. Χρησιμοποιείται από νευρολόγους και οφθαλμιάτρους  πάνω από δύο δεκαετίες για να διορθώσουν νευρομυϊκούς σπασμούς κα μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερες δοσολογίες από αυτές που χρησιμοποιούν οι δερματολόγοι για τις αισθητικές θεραπείες.

Ωστόσο, λόγω έλλειψης δεδομένων και εμπειρίας, εάν είστε έγκυος ή έχετε νευρολογική ασθένεια δεν πρέπει να κάνετε αισθητικές θεραπείες  με βοτουλινική τοξίνη.

Οι ενέσεις είναι πολύ καλά ανεκτές και προκαλούν ελάχιστη ενόχληση. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας μπορεί να αισθανθείτε μια ελαφρά αίσθηση τσιμπήματος που υποχωρεί πολύ γρήγορα.  Μόλις ολοκληρωθεί η συνεδρία, υπάρχουν μόνο μικρά κόκκινα τρυπήματα στις θέσεις των ενέσεων που υποχωρούν εντός ώρας .

Τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα, εμφανίζονται συνήθως εντός 5-7 ημερών μετά τη θεραπεία και διαρκούν  μεταξύ 4-6 μηνών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν ακόμη περισσότερο ειδικά σε άτομα που επαναλαμβάνουν τακτικά τις θεραπείες τους στα χρονικά διαστήματα που υποδεικνύει ο δερματολόγος τους. Κατά κανόνα οι θεραπείες με βοτουλινική τοξίνη επαναλαμβάνονται κάθε 6 μήνες ή και λιγότερο συχνά ανάλογα με το αισθητικό πλάνο.

Skintopia

Κλείστε ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να λύσουμε όλες τις απορίες σας και για να κλείσετε ραντεβού.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση:
Λεωφόρος Πετρουπόλεως 92, ΤΚ 13123, Ίλιον

Επικοινωνία:
info@skintopia.gr, +302111179644

SKINTOPIA © 2024. All rights reserved. Created by NEXT DIGITAL.